Asbert 2012.02.28. 14:36

Miért tartózkodunk a kutyaiskolától?

 Áá, éri elég inger itt a kertbe is, nézze csak meg milyen boldog! Annál nagyobb öröm nincs is, amikor havonta egyszer elvisszük sétálni. Imádja a labdáját, egész nap lehet neki dobálni, így kellő képen lefárad! Szoktak egymásra ugatni a szomszéd kutyával. Szocializáció kipipálva. 

 

Biztos ismersz Te is olyan valakit, aki így vélekedik kutyája életéről. Ja, és persze ez még a szerencsésebb eset, hogy játszanak vele, és havonta egyszer elviszik sétálni! 

 

Az ilyen kutyák általában ugrálnak, törhetetlenül ugatnak, ásnak, hiperaktívvá válnak, és minden élőlény iránt agressziót mutatnak, mivel rengeteg feles, le nem vezetett energiáját csak ily módon tudja csillapítani.

 

Miért jó Nekem, ha kutyaiskolába megyek kutyámmal? 

 

Gondolom te is álmodoztál arról, hogy a kutyád ugrálás helyett boldog csóválással köszöntene (közben mind a négy lába a földön van), végre nem húzná azt az átkozott, pórázt, így akár már a városba is mehetnénk vele sétálni. És a legfontosabb: Nem morogná illetve ugatná meg vendégeinket. Vagy éppen egy szorosabb kapcsolatra vágysz négylábú társaddal? Jobban meg szeretnéd érteni a kutyák viselkedését? Ismerős a mondat 'őt inkább nem viszem, nem tud megfelelően viselkedni a közösségben'  ? Na igen, pontosan ezekre a problémákra való a kutyaiskola.

 

Miért jó ez a kutyámnak?

 

A kutya akkor él teljes életet, ha naponta le van fárasztva fizikailag és természetesen szellemileg is. És nem, nem havonta egyszer, kétszer ! ! Szocializációja érdekében járjunk kutyafuttatókba, kutyás társaságba már kölyök korától kezdve, és ne féljük szabadon engedni! Minden kutyának szüksége van egy kis túrára, ahol szabadon, árkon-bokron át rohangálhat, és ami még jobb, ha ezt pár kutya társával végzi!

 

És akkor... hogy tud segíteni a kutyaiskola?

 

A kutyaiskolákba általában (ha tanfolyam megy) 10-15 kutya van egy tanfolyamban. A foglalkozások előtt egy kis játék, szimatolás, kis-nagy dolog elvégzése, és máris láthatjuk kutyánkon, hogy milyen jól érzi magát, hisz játszhatott, a saját fajából származó egyedekkel van együtt, sőt, a játék miatt valamelyest már fizikailag is lefáradt. Most jön a szellemi. Általában 1-másfél órásak szoktak lenni a tréningek, ezeket megszakítva 5-8 perces játékkal (a gazdi elhozza a kutya egyik kedvenc játékát, most nem játszanak egymással a kutyák). 

 

Ilyenkor kutyánk az alapengedelmességet tanulja. Pl. ül, fekszik, marad, lábhoz, és a láb melletti nyugodt sétát. 

 

A tanfolyam végén egy újabb nagy játék, és végül hazamegyünk. Kutyánk fáradt, ahogy hazaér elfekszik, és alszik egy jót.

 

Milyen iskola a legmegfelelőbb számomra?

 

Ha általános alapfokút, középfokút szeretnénk letenni, esetleg egy kis hobbi szintű agility vagy őrzővédő, akkor minden megyében található minimum egy kutyaiskola. 

 

Vannak viszont olyan iskolák, amik például csak agilitysek, vagyis agility iskolák, ott maximum az agility edzés előtt van egy minimális engedelmességi, aztán agility edzések. Ilyenből már kevesebb van, de Kecskeméten, Budapesten biztos lehet találni.

 

Kutyaiskolába járni nem szégyen, kutyánk is, mi is jobban fogjuk érezni magunkat egy tanfolyam után !

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyatrukkok.blog.hu/api/trackback/id/tr84220118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása