Asbert 2012.02.21. 21:12

Védd a hidegtől!

   Nem csak az embereknek nehéz megbirkózniuk a hideggel, faggyal, hanem az állatainknak is. 

Természetesen elsősorban egy meleg kis kuckót kell neki biztosítani, amit akár szalmával, szénával, forgáccsal, levelekkel is kibélelhetünk, de természetesen egy-két pokróc a legideálisabb. Akkora kutyaházat válasszunk kedvencünknek, ami ideális testéhez. Szóval ne túl nagyot, hisz azt nem tudja test melegével 'befűteni' , de ha túl kicsit veszünk, akkor kényelmetlen lesz a kutyának. Az ideális méret, amikor a kutya kényelmesen fel tud benne állni, és forogni. Saját tapasztalatból mondom, hogy a házát érdemes a bejárati ajtó közelébe tenni, hogy kényelmesen ráláthasson a házban lévő mozgásban. Néha azért beengedhetjük a lakásba is, attól még, hogy kinti kutya, vagy éppen a garázsba.

 

A kutyának ilyenkor magas energiatartalmú tápot adjunk, és a szokottnál többet. A táp zsákjának hátulján láthatjuk, hogy milyen testű kutyának télen mennyi tápot kell adnunk. Ha házikoszttal etetünk, abból is próbáljunk többet, húsosabb ételeket adni. Ilyenkor nem baj, ha a kutya kicsit dagibb lesz mint nyáron, hisz a zsír az jól szigetel télen a hidegben. Kint a víz sokkal könnyebben befagy, így kb. fél óránként kell cserélni. Ilyenkor különösen fontos, hogy víz legyen ebünk előtt!

 

A kutyaruha nem szégyen. A rövid szőrű kutyáknak a nagy mínuszokban igenis szüksége van egy melegebb, bélelt kabátra! 

 

A só kimarhatja ebünk mancsát. Az udvarunkon, házunk előtt próbáljunk inkább homokkal szórni az utakat, az nem árt kutyánknak. Ahol pedig sózzák az utakat, először is ne az utakon közlekedjünk, hanem a járdán, vagy mivel nagy eséllyel az is sózva van, a járda melletti füvön. Vagy ha végképp nincs lehetőségünk, vegyünk egy kutyacipőt, vagy egy kis zoknit a lábára, hogy ne marja ki a só. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyatrukkok.blog.hu/api/trackback/id/tr684161136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása